Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Ptuj bo dobil nov bolonjski študijski program

Ptuj, 8. januarja - Evropsko središče Maribor, zasebna študijska ustanova, bo v prihodnjem študijskem letu na Ptuju pripravilo študijski program upravljanja in vodenja poslovnih procesov na 1. in 2. bolonjski stopnji. S tem se bo najstarejše slovensko mesto pridružilo Murski Soboti in Ljubljani, kjer je ta inštitucija že prisotna.

Omenjena inštitucija, ki povezuje profesorje iz univerz in inštitutov Srednje Evrope, po besedah Ludvika Toplaka razvija nove študijske programe kot sta krizni in inovacijski menedžment, ki so deficitarni, zaposljivi ter evropsko usmerjeni in s tem konkurenčni na domačem in evropskem prostoru. Razvoj visokega šolstva na Ptuju pa ima prednosti tudi za vsestranski razvoj regije.

Magistrski del študijskega programa upravljanja in vodenja poslovnih sistemov je že akreditiran. Študentje bodo z njim po besedah predavatelja Matjaža Muleja poglobili znanja na širšem strokovnem področju in se usposobili za reševanje zahtevnih modernih poslovnih in upravljavskih operacij, kot jih postavljajo novi pogoji dela na domačem in evropskem trgu.

gm/apo
© STA, 2011