Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Mariborski policisti ovadili peterico, neuradno tudi Kanglerja

Maribor, 6. januarja - Mariborski kriminalisti so decembra zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja zlorabe uradnega položaja in uradnih pravic in pomoči pri tem kaznivem dejanju ter treh kaznivih dejanj nevestnega dela v službi pristojnemu državnemu tožilstvu podali kazensko ovadbo zoper pet oseb.

Ljubljana.
Mariborski župan Franc Kangler.
Foto: Nebojša Tejić/STA
Arhiv STA

Policija o imenih molči, neuradno pa naj bi bil med ovadenimi tudi mariborski župan Franc Kangler. Ovadbe se najverjetneje nanašajo na zamenjavo zemljišč za gradnjo toplarne. Mestna občina je namreč oktobra 2008 zemljišča na Taboru s podjetjema MTB in Mik zamenjala za zemljišča pod Pohorjem oziroma ob nakupovalnem središču Europark, s tem pa naj bi bila oškodovana za šest milijonov evrov.

Kangler neuradnih informacij za zdaj še ni želel komentirati, saj z ovadbo še ni seznanjen. Tudi na mariborskem tožilstvu podrobnejših podatkov za zdaj ne morejo posredovati, saj se omenjena zadeva po besedah vodje tožilstva Draga Škete še vedno nahaja v predkazenskem postopku in torej tožilec o zadevi še ni meritorno odločil.

gm/apo/apo
© STA, 2011