Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Danes se izteče rok za prijavo terjatev do Vegrada

Velenje, 6. januarja - Le še danes imajo upniki velenjskega gradbenega podjetja Vegrad čas, da prijavijo terjatev ter ločitvene in izločitvene pravice. Družba Vegrad, ki je ob začetku stečajnega postopka 6. oktobra lani zaposlovala 570 delavcev, je bila konec junija lani po podatkih takratnega vodstva Vegrada upnikom dolžna 241 milijonov evrov.

Takratno vodstvo Vegrada na čelu s Hildo Tovšak je za podjetje, ki se je lani znašlo v velikih likvidnostnih težavah in je imelo od februarja blokirane račune, najprej predlagalo prisilno poravnavo, čeprav so upniki na sodišče že vložili predloge za stečaj podjetja. Prisilna poravnava je bila uvedena 1. septembra lani, vendar pa so se pritiski tako delavcev kot upnikov stopnjevali do 30. septembra, ko je takratni direktor Boris Medved predlog umaknil, sodišče pa je nato uvedlo stečaj.

Stečaju nekdaj enega največjih gradbenih podjetij v Sloveniji so sledili tudi stečaji nekaterih Vegradovih hčerinskih družb, ustavljeni so bili številni gradbeni projekti po Sloveniji, poleg odpuščanj Vegradovih delavcev pa je bilo in je še ogroženo poslovanje številnih Vegradovih podizvajalcev.

ako/vpu/mke/ako
© STA, 2011