Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Poslanci SD drevi z ministrsko kandidatko Trobec Bučanovo

Ljubljana, 6. januarja - Poslanke in poslanci SD se bodo danes sestali s kandidatko za ministrico za lokalno samoupravo in regionalno politiko Dušo Trobec Bučan.

Predsednik vlade Borut Pahor je predlog za imenovanje Trobec Bučanove v državni zbor vložil že v torek, kandidatka pa bo morala pred imenovanjem prestati še zaslišanje na delovnem telesu in razpravo v državnem zboru.

Pahor je svoj predlog za imenovanje pojasnil z besedami, da gre za izkušeno in primerno kandidatko. Pri tem se mu zdi pomembno, da je v zadnjem letu kot državna sekretarka delovala na ministrstvu, ki je v tem času izboljšalo črpanje evropskih sredstev.

Izvolitev nove ministrice je potrebna, ker je z mesta ministra, odgovornega za lokalno samoupravo in regionalni razvoj, zaradi vožnje pod vplivom alkohola odstopil Henrik Gjerkeš. Za njegovo naslednico je izvršni odbor DeSUS predlagal Trobec Bručanovo.

Predsednika vlade je kandidatka sicer prepričala, a je njena usoda še negotova, saj ne uživa enotne podpore niti znotraj koalicije.

pa/ako
© STA, 2011