Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Družba Celjski sejem lani z dobrih 300.000 evrov dobička

Celje, 5. januarja - Družba Celjski sejem je leto 2010 po prvih ocenah sklenila s 5,3 milijona evrov prihodkov in dobrih 300.000 evrov dobička. Izvršna direktorica družbe Breda Obrez Preskar je na današnji novinarski konferenci v Celju izrazila zadovoljstvo nad doseženimi rezultati, ki so skladni z lanskim poslovnim načrtom.

Celje, družba Celjski sejem.
Novinarska konferenca družbe Celjski sejem, na kateri so predstavili vsebino 2. Festivala izobraževanja in zaposlovanja.
Direktorica celjske območne službe Zavoda RS za zaposlovanje Karmen Leskošek, izvršna direktorica družbe Celjski sejem Breda Obrez Preskar in predstavnica Območne obrtne zbornice Celje Tatjana Štinek.
Foto: Lili Pušnik/STA

Celje, družba Celjski sejem.
Novinarska konferenca družbe Celjski sejem, na kateri so predstavili vsebino 2. Festivala izobraževanja in zaposlovanja.
Izvršna direktorica družbe Celjski sejem Breda Obrez Preskar.
Foto: Lili Pušnik/STA

Obrez Preskarjeva je poudarila, da so se splošne, težke gospodarske razmere lani odrazile tudi v sejemski dejavnosti. Ta učinek po njeni oceni ni bil toliko zaznan v samem zmanjševanju števila razstavljavcev in obiskovalcev, kot v racionalnem, ekonomsko natančno premišljenem pristopu razstavljavcev k načrtovanju sejemskega prostora. Tudi obiskovalci so prišli na sejme z natančno določenimi cilji in zelo dobro predhodno pripravljeni, pravi Obrez Preskarjeva.

Dejala je, da se je lani na sejmih družbe Celjski sejem predstavilo več kot 3400 razstavljavcev iz 34 držav, število obiskovalcev pa je preseglo 232.000.

lpc/mke
© STA, 2011