Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Celjski sejem sezono začenja s Festivalom izobraževanja in zaposlovanja

Celje, 5. januarja - Družba Celjski sejem bo letošnjo sejemsko sezono začela prihodnji teden z drugim Festivalom izobraževanja in zaposlovanja. Izvršna direktorica Celjskega sejma Breda Obrez Preskar je na današnji novinarski konferenci v Celju povedala, da je to največji karierni dogodek regije, ki je letos vsebinsko še bogatejši, prinaša tudi nekaj novosti.

Celje, družba Celjski sejem.
Novinarska konferenca družbe Celjski sejem, na kateri so predstavili vsebino 2. Festivala izobraževanja in zaposlovanja.
Direktorica celjske območne službe Zavoda RS za zaposlovanje Karmen Leskošek, izvršna direktorica družbe Celjski sejem Breda Obrez Preskar in predstavnica Območne obrtne zbornice Celje Tatjana Štinek.
Foto: Lili Pušnik/STA

Celje, družba Celjski sejem.
Novinarska konferenca družbe Celjski sejem, na kateri so predstavili vsebino 2. Festivala izobraževanja in zaposlovanja.
Izvršna direktorica družbe Celjski sejem Breda Obrez Preskar.
Foto: Lili Pušnik/STA

Kot je dejala Obrez Preskarjeva, je letošnja novost festivala, ki bo potekal 13. januarja, multimedijska točka z vsemi informacijami o izobraževanju in možnosti zaposlovanja. Na festivalu se bo predstavilo 33 podjetij in izobraževalnih ustanov, ki bodo predstavile tako zaposlitvene možnosti in potrebe po novih sodelavcih kot tudi različne izobraževalne programe za vse generacije.

Programe bodo predstavile posamezne fakultete ljubljanske, mariborske in primorske univerze, šolski centri in posamezne srednje šole. Obrez Preskarjeva pričakuje, da bo tudi letošnji festival obiskalo okrog 4000 osnovnošolcev, dijakov, študentov in njihovih staršev.

lpc/mke
© STA, 2011