Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

V Neodvisnosti proti pokojninski reformi in proti malemu delu

Ljubljana, 5. januarja - Konfederacija novih sindikatov Slovenije Neodvisnost bo sodelovala v zbiranju podpisov tako za referendum o pokojninski reformi kot o zakonu o malem delu. Slednji bo namreč povzročil še večjo konkurenco na trgu dela, zato so se odločili, da bodo proti njegovi uveljavitvi, je danes povedal predsednik konfederacije Drago Lombar.

V Neodvisnosti so bili sprva po njegovih besedah proti zbiranju podpisov za referendum o malem delu, ker so menili, da imajo največjo korist od študentskega dela študentski servisi. Vendar so se včeraj odločili, da se bodo vključili v zbiranje podpisov. Prevladalo je namreč prepričanje, da bodo delodajalci raje zaposlovali študente, ki bodo konkurenca delavcem.

Glede zbiranja podpisov za referendum o pokojninski reformi pa ocenjuje, da bodo še pred napovedano izredno sejo državnega zbora, ki naj bi bila prihodnji teden in na kateri naj bi obravnavali predlog koalicije za ustavno presojo referendumske pobude o reformi, zbrali potrebnih 40.000 podpisov.

pse/apo
© STA, 2011