Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

"Slovenski" emirati niso med favoriti azijskega prvenstva

Ljubljana, 5. januarja - Čeprav med ljubitelji nogometa azijsko prvenstvo (še) ne pomeni prav veliko, bodo slovenski privrženci tega športa letos le imeli razlog za spremljanje vsaj kakšnega dvoboja. Na tekmovanju v Katarju, ki se bo začelo v petek, bosta namreč kot selektor in pomočnik v reprezentanci Združenih arabskih emiratov Srečko Katanec in Slaviša Stojanović.

Slovenski dvojec je arabski izziv sprejel junija 2009, v prihodnjih dneh pa ga čaka doslej najtežja naloga. Ne samo da bo izbrana vrsta Združenih arabskih emiratov tekmovala med azijsko elito, temveč ji je žreb namenil tudi zelo težko skupino D, v kateri so Severna Koreja, branilec naslova Irak in ena najmočnejših azijskih reprezentanc Iran.

Kljub majhnim možnostim za uspeh se Katančev pomočnik pri 105. ekipi na lestvici Fife ne predaja vnaprej. Stavnice največ možnosti dajejo Japoncem, sledijo pa Južna Koreja, Avstralija, Savdska Arabija in Iran.

Na turnirju bo nastopilo 16 ekip, ki bodo igrale v štirih skupinah. V skupini A so Katar, Kuvajt, Kitajska in Uzbekistan, v skupini B Savdska Arabija, Japonska, Jordanija in Sirija, v skupini C pa Južna Koreja, Avstralija, Indija in Bahrajn.

lr/ic/lr
© STA, 2011