Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Anketa Dela: Optimistično v novo leto

Ljubljana, 3. januarja - Zdravje in družinska sreča sta za Slovence najpomembnejši vrednoti, je pokazala anketa Dela. Zdravje je kot najpomembnejšo vrednoto izbralo 89 odstotkov vprašanih. Sledi družinska sreča, ki jo je izbralo skoraj 85 odstotkov. Z 49 odstotki se je na tretje mesto uvrstila vrednota mir, varnost. Takoj za njo je materialna preskrbljenost in ustrezna zaposlitev, za katero se je izreklo skoraj 43 odstotkov vprašanih. Uspeh v karieri in službi je kot najpomembnejšo vrednoto navedlo skoraj 17 odstotkov, za svobodo in demokracijo, za katero se je odločilo skorja 14 odstotkov vprašanih.

Mnenja o tem, ali bo leto, ki se je pravkar začelo, boljše ali slabše od prejšnjega, pa so različna. Dobrih 37 odstotkov jih je odgovorilo, da pričakujejo, da bo leto 2011 boljše. Da bo enako, jih pričakuje 30, da bo slabše, pa 31 odstotkov.

Tokratna pričakovanja so razmeroma optimistična. Daleč največji pesimizem je slovensko javnost preveval ob izteku leta 2008. Takrat jih je izboljšanje v prihodnjem letu pričakovalo dobrih 20, poslabšanje pa skoraj 45 odstotkov.

apo/td/apo
© STA, 2011