SCT zaradi insolventnosti v prisilno poravnavo

Ljubljana, 30. decembra - Upravni odbor družbe SCT je ugotovil, da je družba insolventna, zato bo danes vložil predlog za začetek postopka prisilne poravnave. Poleg tega izvaja vse potrebne ukrepe za finančno in poslovno prestrukturiranje družbe, so sporočili iz tega gradbenega velikana, v katerem omenjajo tudi možnost dokapitalizacije s strateškim partnerjem iz tujine.

Ljubljana.
Sedež gradbenega podjetja SCT.
Foto: Daniel Novaković/STA.
Arhiv STA

Ljubljana.
Gradbeno podjetje SCT.
Foto: Daniel Novaković/STA
Arhiv STA

Namen vseh aktivnosti je, da z racionalizacijo poslovanja in finančnim prestrukturiranjem ohranijo matično družbo SCT, dosežejo dogovor z upniki o višini in rokih poplačila obveznosti in zagotovijo nadaljnje sodelovanje z dobavitelji in kooperanti. S prisilno poravnavo želijo zagotoviti tudi enakopravno obravnavanje vseh upnikov družbe.

Ob tem ocenjujejo, da bo del zaposlenih iz insolventnih hčerinskih družb, ob uspešnem postopku prisilne poravnave, imel možnost ponovne zaposlitve v skupini SCT. Hkrati pa opozarjajo, da se bo število zaposlenih v skupini moralo prilagoditi stanju v gradbeništvu v Sloveniji, kjer v tem trenutku in tudi v prihodnje ni na vidiku nobenih novih investicijskih projektov.

arh/kk/kk
© STA, 2010