Radio Slovenija: SCT s štirimilijardnim poslom Rusiji

Ljubljana, 29. decembra - Družba SCT naj bi se po poročanju Radia Slovenije v zadnjih dneh dogovorila za 3,8 milijarde evrov vreden posel v Rusiji. SCT naj bi bil eden glavnih izvajalcev pri pripravi prizorišča prihodnjih zimskih olimpijskih iger v Sočiju leta 2014, poleg gradnje bolnišnice in še nekaj objektov pa naj bi bil zadolžen predvsem za gradnjo in modernizacijo cestne infrastrukture.

Ljubljana.
Sedež gradbenega podjetja SCT.
Foto: Daniel Novaković/STA.
Arhiv STA

Ljubljana.
Gradbeno podjetje SCT.
Foto: Daniel Novaković/STA
Arhiv STA

Ljubljana.
SCT.
Foto: Daniel Novakovič/STA
Arhiv STA

Kot pravijo viri Radia Slovenije, so se Rusi za posel, ki predstavlja kar dve tretjini celotnega slovenskega avtocestnega programa, pogajali tudi z večjim gradbenikom iz Nemčije. Za odločitev, da posel pridobi SCT, pa naj bi bila zaslužna predvsem Zidarjeva pogajalska taktika, pa tudi reference, tako doma kot v tujini. Zaupanje Rusov naj bi si Zidar pridobil tudi z uspešno izvedenim asfaltiranjem letališča v Sočiju v preteklosti.

Pogovore o poslih v Rusiji so potrdili tudi v SCT, a podrobnosti, glede na to, da pogovori še potekajo in so poslovna skrivnost, ne morejo dati. V družbi so pojasnili, da pri pogajanjih za posle ne gre za objekte, ki so v sklopu priprav za olimpijske igre v Sočiju.

uk/kk
© STA, 2010