V Revozu naj bi letos izdelali 212.000 vozil

Novo mesto, 29. decembra - Novomeški Revoz se bo letos po proizvedenih količinah s predvidenimi 212.000 izdelanimi vozili močno približal lanskemu rekordu, ko je s proizvodnega traku zapeljalo 212.680 vozil. Da bi ujeli lanski rekord, bi potrebovali le še dva proizvodna dneva, pravijo v družbi.

Tudi poslovanje v tem letu bo podobno lanskemu, ko je družba ustvarila 1,28 milijarde evrov prihodkov in 20,6 milijona evrov dobička. Zaradi dviga cen surovin na svetovnih trgih pa bo čisti dobiček morda nekoliko nižji od lanskega.

Na zadnji dan leta bodo v Revozu delavce poslali na kolektivni dopust, v prvih mesecih prihodnjega leta pa bodo še obdržali obratovanje v treh polnih izmenah. V nadaljevanju pričakujejo padec proizvodnje in posledično prehod na dve izmeni in pol ali celo samo dve.

V Revozu si prihodnje leto obetajo zelo pomembne odločitve, saj naj bi zveza Renault-Nissan in Daimler sprejela dokončno odločitev glede projekta novega twinga in štirisedežnega smarta, ki naj bi ju izdelovali v Revozu.

kk/rbo/uk
© STA, 2010