Srečanje Grošelj - Hauc prihodnji teden, Grošelj prekinja javno polemiko

Ljubljana/Maribor, 28. decembra - Prvi nadzornik Pošte Slovenije Klemen Grošelj in generalni direktor družbe Aleš Hauc sta se dogovorila za srečanje v prihodnjem tednu, nadzorni svet pa bodo na seji v prvi polovici januarja od vodstva zahteval pojasnila glede nekaterih preteklih dejanj in ukrepov za poslovanje v prihodnje, je sporočil Grošelj, ki s tem prekinja javno polemiko, saj ocenjuje, da škodi ugledu družbe.

Ljubljana.
Generalni direktor Pošte Slovenije Aleš Hauc.
Foto: Daniel Novakovič/STA
Arhiv STA

Grošelj bi se moral v skladu z napovedmi s Haucem sestati že v ponedeljek, na tem sestanku pa naj bi ga skušal prepričati v odstop s položaja. Do sestanka nato ni prišlo, saj je Hauc zaprosil za skupni sestanek obeh z vodstvom agencije za upravljanje kapitalskih naložb države.

Kot je prvi nadzornik Pošte Slovenije zapisal v izjavi za javnost, bo nadzorni svet od poslovodstva družbe zahteval natančna pojasnila glede izvajanja postopkov javnega naročanja pravnih mnenj v zvezi s plačo poslovodstva in imenovanjem prokurista.

Poleg tega bo zahteval dodatna pojasnila v zvezi s postopki in dejanji nekaterih uslužbencev Pošte Slovenije glede sklepov nadzornega sveta, da za prokurista družbe imenujejo Matjaža Andrica. Od poslovodstva bodo zahtevali tudi pojasnila v zvezi s poslovanjem družbe s podjetjema, ki sta izdajala brezplačnika Ekspres in Slovenski tednik.

Nadzorni svet pričakuje še predstavitev konkretnih kratkoročnih in dolgoročnih ukrepov, s katerimi bo zagotovljeno, da bo Pošta Slovenije v poslovnem letu 2011 dosegala rezultat poslovanja vsaj na ravni preteklih dveh poslovnih let, še posebej v luči popolne liberalizacije trga poštnih storitev.

jes/bg
© STA, 2010