Izdano soglasje k nakupu EHM s strani Mure in partnerji

Murska Sobota, 28. decembra - Okrožno sodišče v Murski Soboti je danes dalo soglasje k nakupu 100-odstotnega deleža družbe Mura Evropska hiša mode v stečaju s strani največje delujoče Murine hčerinske družbe Mura in partnerji. Kupec ima sedaj tri mesece časa, da zagotovi kupnino, ki je v prodajni pogodbi določena na 121.733 evrov.

Murska Sobota.
Logotip podjetja Mura.
Foto: Tamino Petelinšek/STA

Murska Sobota.
Logotip podjetja Mura.
Foto: Vesna Pušnik Brezovnik/STA
Arhiv STA

Stečajni upravitelj Mure Branko Đorđević je prepričan, da je nakup s strani Mure in partnerji dobra odločitev. Po njegovi oceni je lahko podjetje EHM z ustreznim znanjem in začetnim kapitalom znova uspešno, družba Mura in partnerji pa bo s tem pridobila znanje in možnost, da trži Murino blagovno znamko.

Po drugi strani je dosedanji predsednik uprave Mure in partnerji Bojan Starman proti nakupu, saj meni, da za to ni dovolj trdnih ekonomskih argumentov.

EHM se ukvarja z oblikovanjem, krojenjem in prodajo kolekcij in ima trenutno okrog 70 zaposlenih. V začetku tega meseca je v podjetju stekla prisilna poravnava, kar pa po besedah stečajnega upravitelja ne ovira prodaje.

ase/bg/bg
© STA, 2010