Reke se postopno umirjajo, popoldne bo začela poplavljati Krka

Ljubljana, 25. decembra - Hidrološke razmere se v večjem delu države postopno umirjajo, vendar bo popoldne začela poplavljati reka Krka.

Reke imajo še velike pretoke, ki se v srednjem toku že zmanjšujejo, piše na spletni strani Agencije RS za okolje (Arso).

Pretok Ljubljanice je ustaljen. Sava v Zasavju in Posavju je še vedno velika, vendar tam že upada. Pretok Save v Jesenicah na Dolenjskem se zmanjšuje. Krka, še narašča in bo popoldan presegla opozorilni pretok. Ob tem bo poplavila na območjih vsakoletnih poplav. Poplavljene površine ob Ljubljanici na Ljubljanskem barju in kraških poljih Notranjskega krasa se bodo zadržale tudi v prihodnjih dneh.

Danes bo oblačno, občasno bodo še padavine, meja sneženja se bo postopno spuščala. Na Primorskem bo zapihala burja. Temperature bodo od 1 do 6, na Primorskem od 7 do 10 stopinj Celzija.

Na cesti Col-Ajdovščina je zaradi zemeljskega plazu polovična zapora. Cesta Ljubljanica-Vrhnika je zaprta pri odcepu za Samotorico zaradi zemeljskega plazu, obvoz je skozi Polhov Gradec.

apo/apo
© STA, 2010