Papež med polnočnico molil za mir po svetu

Vatikan, 25. decembra - Papež Benedikt XVI. je sinoči v baziliki sv. Petra v Vatikanu daroval tradicionalno božično polnočno mašo, ki je potekala ob strogih varnostnih ukrepih. Papež je med polnočnico prosil boga, naj kaznuje "zatiralce" po svetu in prinese "resnično bratstvo" med ljudi.

"Gospod, naj se tvoja obljuba končno uresniči. Zlomi palice zatiralcev. Zažgi teptajoče čevlje. Naj se čas oblačil, namočenih v kri, konča," je dejal Benedikt XVI. med polnočnico, ki se je je udeležilo okoli 10.000 vernikov.

Benedikt XVI. je v božičnem sporočilu molil tudi za "resnično bratstvo" med ljudmi. "Pomagaj nam spoznati tvoj obraz v drugih, ki potrebujejo našo pomoč, v tistih, ki trpijo ali so pozabljeni, v vseh ljudeh, in pomagaj nam živeti skupaj s teboj kot bratje in sestre, tako da bi postali ena družina, tvoja družina," je dejal papež.

Polnočnica v baziliki sv. Petra je tudi letos potekala že ob 22. uri, s čimer so v Vatikanu želeli razbremeniti 83-letnega papeža, ki ima ob božiču številne obveznosti.

jk/jk
© STA, 2010