Toper se vrača v Celje

Celje, 25. decembra - Toper, nekdaj sinonim za kakovost na trgu športnih oblačil, se ponovno vrača tja, kjer se je celotna zgodba o uspehu začela in se kasneje po stečaju družbe v začetku 90. let prejšnjega stoletja tudi končala, v Celje. Podjetje Lohnko Inženiring, ki je leta 2008 kupil blagovno znamko Toper, bo namreč februarja 2011 odprlo prodajalno v Celju.

Direktor ljubljanskega podjetja Lohnko Inženiring Dragoljub Janičijevič je v izjavi za medije povedal, da bodo trgovino odprli na zelo frekventni in atraktivni lokaciji, neuradno pa naj bi ta trgovina zaživela v Citycentru Celje. Janičijevič ne izključuje tudi možnosti, da bi v prihodnosti Celje znova pridobilo proizvodno linijo za izdelavo športnih oblačil blagovne znamke Toper. Za zdaj oblačila pod to blagovno znamo izdelujejo v Ljubljani ter v BiH.

Kot napoveduje Janičijevič, je njihov cilj z blagovno znamko Toper, ki je že priljubljena pri kolesarjih, znova osvojiti tržišča nekdanje Jugoslavije. Družba Lohnko Inženiring, ki zaposluje okrog 70 delavcev, je s prodajo blagovne znamke Toper lani ustvarila več kot pol milijona evrov prihodkov, letos pa naj bi imeli okrog 800.000 evrov prihodkov.

lpc/apo
© STA, 2010