Velički se bo o sprejemu kandidature odločil med prazniki

Kranj, 23. decembra - Kandidat za novega direktorja Uprave kriminalistične policije Simon Velički se je odzval na nekatere očitke o prometni nesreči s smrtnim izidom, ki jo je povzročil pred 22 leti. Njegovi občutki o tem se nikoli ne spremenijo - vsako jutro, ko vstane, ga spremljajo in, kot je dodal, "zelo sočustvuje s tistimi, ki so bili prizadeti".

Ljubljana.
Poslanec SLS Franc Pukšič.
Foto: Tamino Petelinšek/STA

Ni se še odločil, ali bo sledil predlogu generalnega direktorja slovenske policije, naj opravlja naloge direktorja Uprave kriminalistične policije. Po strokovni plati je pripravljen sprejeti naloge, da na državni ravni s sodelavci naredi "še kaj dobrega in izboljša še nekatere segmente dela na področju kriminalitete".

Po zasebni strani, ki "je šla predaleč, tudi do družine", pa si bo Velički med božično-novoletniki prazniki vzel čas in se pogovoril z bližnjimi.

Poslanec SLS Franc Pukšič je v izjavi za javnost izrazil pričakovanje, da Velički ponujenega mu položaja ne bo sprejel. Prav tako pričakuje, da bo jasno in odkrito povedal, za kaj točno je bil obsojen, in pojasnil vse okoliščine prometne nesreče.

ako/spi/mo/mo
© STA, 2010