Pogajanja v Zdravstvenem domu Celje s stavkajočimi zobnimi asistentkami prestavljena

Celje, 22. decembra - Vodstvo Zdravstvenega doma Celje je za danes napovedana pogajanja glede stavkovnih zahtev srednjih medicinskih sester v javnih zobozdravstvenih ambulantah v domu prestavilo. Uprava doma namreč želi pridobiti vsa relevantna mnenja, ali so sestre res upravičene do razvrstitve v 22. plačni razred.

Vodstvo Zdravstvenega doma Celje tako mnenja pričakuje od odbora za razlago kolektivne pogodbe za dejavnost zdravstva in socialnega varstva, odbora za razlago kolektivne pogodbe za zaposlene v zdravstveni negi, odbora za razlago kolektivne pogodbe za javni sektor, računskega sodišča, ministrstva za zdravje in od inšpektorata za delo, so danes sporočili iz zdravstvenega doma.

Stavkovni odbor zobozdravstvenih asistentk je v petek stavko še dodatno zaostrili s tem, da zahtevajo izplačilo odprave tretje četrtine plačnih nesorazmerij, hkrati pa so vodstvu doma ponudili, da sklenejo stavkovni sporazum v enakem besedilu kot v Zdravstvenem domu Ilirska Bistrica ali Zdravstvenem domu Ljubljana.

lpc/apo
© STA, 2010