Tožilstvo bo preverilo odločitev tožilke v zadevi Baričevič

Ljubljana, 21. decembra - Predstavniki državnega tožilstva se ne bodo udeležili današnje seje odbora DZ za notranjo politiko, javno upravo in pravosodje, na kateri naj bi na predlog SLS spregovorili tudi o zavrženih kazenskih ovadbah v zadevi Baričevič. Generalna državna tožilka Barbara Brezigar pričakuje, da bodo državni tožilci nemudoma in temeljito proučili vse nove okoliščine in ponovno pretehtali že sprejeto odločitev.

Glede na nove podatke o zadevi, o kateri je bilo že odločeno s sklepom o zavrženju ovadbe in ki so drugačni od podatkov, s katerimi je ob svoji odločitvi razpolagala državna tožilka, bo odločitev ponovno preverjena, je na spletni strani vrhovnega državnega tožilstva zapisala Brezigarjeva. Gre torej za odprto zadevo, o kateri državni tožilci še niso dokončno odločili, je pojasnila.

Na Okrožnem državnem tožilstvu v Ljubljani so 14. decembra potrdili, da so zavrgli kazenske ovadbe zoper Milana Pogačnika, Sonjo Bukovec, Vido Čadonič Špelič, Romana Pečkaja in Tanjo Hofman v zadevi Baričevič.

apo/mo/mo
© STA, 2010