Božidar Maljković: S Slovenijo do medalje v Litvi

Ljubljana, 21. decembra - S podpisom pogodbe na novinarski konferenci v Ljubljani je Božidar Maljković tudi uradno postal selektor slovenske košarkarske reprezentance. Kot je dejal priznani strokovnjak, je ponosen, da bo trener tako talentiranim igralcem, kot so slovenski, in da bodo skupaj napadli medaljo na naslednjem evropskem prvenstvu v Litvi.

Vložek v naslednjem triletnem obdobju, za kolikor je podpisal Maljković, je namreč izjemno visok. Leta 2011 Slovenijo čaka nastop na evropskem prvenstvu v Litvi, ki bo hkrati prvo kvalifikacijsko sito za olimpijske igre 2012 v Londonu. Tja se bosta z EP uvrstila finalista, še štiri reprezentance pa bodo šle v dodatne kvalifikacije. Vrhunec triletnega ciklusa bo evropsko prvenstvo 2013 v Sloveniji.

Maljković, sicer rojen na Hrvaškem in živeč v Beogradu, ki je v svoji 35-letni trenerski karieri dosegel izjemne uspehe na klubski ravni, še nikoli ni bil selektor državne reprezentance. Štirikrat prvak Evrope, enkrat je osvojil pokal Radivoja Koraća, šestkrat je bil državni prvak v Jugoslaviji, Franciji in Španiji, dvakrat pa je bil izbran tudi za trenerja leta v Evropi.

zzb/lr/zzb
© STA, 2010