Zaradi snega spet zaprto letališče v Frankfurtu

Frankfurt/Bruselj, 21. decembra - Zaradi sneženja so davi spet zaprli največje nemško letališče v Frankfurtu. Od 5. ure zjutraj na letališču niso mogoči niti vzleti niti pristanki, po napovedih pa naj bi ga znova odprli še dopoldne.

V Frankfurtu so morali zaradi slabega vremena včeraj odpovedati prek 300 poletov, preostala letala pa so imela zamude. Proti večeru so se razmere normalizirale, današnje nenapovedano sneženje pa je znova povzročilo težave.

Zaradi snega in poledice imajo danes velike težave tudi Belgiji. Včeraj so na letališču v Bruslju sporočili, da jim zmanjkuje sredstva proti zamrzovanju letal, zato bodo prisiljeni letališče zapreti. Danes pa so sporočili, da nekaj sredstva še imajo, kljub temu pa je delovanje letališča ovirano.

Na belgijskih cestah so danes znova nastali dolgi zastoji, zamude pa imajo tudi hitri vlaki, ki Bruselj povezujejo s Francijo in Nemčijo, ter vlaki Eurostar, ki vozijo v London. Družba Eurostar je obenem sporočila, da imajo do božiča razprodane že vse vlake.

sk/np
© STA, 2010