Odbor za notranjo politiko drevi o stanju v pravosodju in o aferi bulmastifi

Ljubljana, 21. decembra - Člani parlamentarnega odbora za notranjo politiko bodo danes na zahtevo poslancev SDS in SNS ter nepovezanega poslanca Andreja Magajne razpravljali o stanju v pravosodju.

Ljubljana, vlada.
Minister za pravosodje Aleš Zalar.
Foto: Tamino Petelinšek/STA

Omenjeni poslanci so prepričani, da v Sloveniji sodstvo ne deluje oziroma deluje izjemno slabo, pravosodnemu ministru pa očitajo številna sporna dejanja, med njimi pritiske na državno tožilstvo.

Na predlog poslancev SLS bodo člani odbora za notranjo politiko spregovorili tudi o zavrženih kazenskih ovadbah v aferi bulmastifi. Razpravo so zahtevali poslanci SLS, saj po njihovem mnenju obstaja realna nevarnost, da bo zavrženje kazenskih ovadb "še zadnje dejanje pometanja pod preprogo spornih zadev v aferi bulmastifi".

Poleg tega se bo odbor lotil še predloga za sprejem avtentične razlage določbe zakona o finančnem poslovanju, postopkih zaradi insolventnosti in prisilnem prenehanju. Z razlago omenjenega zakona bi zagotovili izplačilo odpravnin odpuščenim delavcem podjetij v postopku prisilne poravnave.

pa/ako
© STA, 2010