Mariborski mestni svet vnovič za projekt Centra uprizoritvenih umetnosti

Maribor, 20. decembra - Novi mariborski mestni svet je na izredni seji podprl projekt Centra uprizoritvenih umetnosti Maribor oz. Maksa, kot je novo ime projekta na Studencih. Svetniki so se seznanili s sklepom julijske korespondenčne seje o sklenitvi najemne pogodbe ter sprejeli vsebinske dopolnitve.

Župan Franc Kangler je pojasnil, da se mu zdi prav, da glede na polemike po korespondenčni seji o projektu ponovno odprejo razpravo v novem mestnem svetu, čeprav je vse pretekle očitke zavrnil kot neutemeljene. Družba ZIM kot investitor bo še pred koncem letošnjega leta podpisala pogodbo o nakupu zemljišča, projekt pa naj bi bil zaključen do marca 2012.

Čeprav so tudi v opoziciji vsi zatrjevali, da projektu ne nasprotujejo, pa je bilo med njimi tudi precej pomislekov. V Listi za pravičnost in razvoj so se spraševali, ali si mesto to v sedanjih razmerah lahko privošči. Vodja svetniške skupine Stojan Auer je tako predlagal, da bi z odločanjem počakali do Kanglerjevega srečanja s Pahorjem prihodnji teden.

gm/apo
© STA, 2010