Košarkarji Uniona Olimpije za konec gostujejo v Valencii

Ljubljana, 20. decembra - Košarkarje Uniona Olimpije v sredo ob 19. uri čaka še zadnja tekma predtekmovanja v evroligi. V gosteh se bodo pomerili s špansko Valencio.

Medtem ko lahko Ljubljančani brez kakršnega koli pritiska pričakujejo zadnje gostovanje v prvem delu, bo za Valencio tekma ključnega pomena na poti v Top 16. Španci so namreč ena od štirih ekip, ki se potegujejo za zadnji dve prosti mesti med šestnajstimi najboljšimi ekipami. V skupini D tekmujejo z Milanom, s katerim imajo enako število točk in boljše medsebojno izhodišče, za drugo prosto mesto pa se v skupini C potegujeta Cholet Basket in Lietuvos Rytas.

Žreb drugega dela evrolige bo 4. januarja v Barceloni. Top 16 se bo začel 19. januarja in bo trajal do 3. marca, v tem času pa bo vsaka ekipa odigrala še šest tekem. To pomeni, da se bodo Ljubljančani še vsaj trikrat predstavili v Stožicah, ki bodo brez dvoma znova pokale po šivih. Vstopnice - na volji jih bo približno 11.000 - bo klub v paketih pričel prodajati 10. januarja.

zzb/zzb
© STA, 2010