Danfossov sklad zdravilišču Rakitna daroval 67.000 evrov

Ljubljana, 20. decembra - Danfossov sklad Mads Clausen je ob 50-letnici delovanja Mladinskemu klimatskemu zdravilišču Rakitna danes daroval 67.000 evrov. Donacija bo namenjena širitvi programa terapije s pomočjo konj za pomoč otrokom in mladostnikom s čustvenimi težavami in motnjami hranjenja, je ob prejemu čeka dejala direktorica zdravilišča Romana Rasperger.

Raspergerjeva je poudarila, da je donacija sklada Mads Clausen za zdravilišče še posebej pomembna, ker terapije s pomočjo konj zdravstvena zavarovalnica še ne krije, zato se za pridobitev donatorskih sredstev za izvajanje te terapije obračajo na organizacije v tujini.

Danfossov sklad Mads Clausen, poimenovan po ustanovitelju danske korporacije Danfoss, ki ima v Sloveniji družbi Danfoss Trata in Danfoss Ljubljana, je v decembru ob praznovanju 50-letnice v dobrodelne namene daroval 1,3 milijona evrov.

Od skupno 173 prijav je bilo izbranih 17 pojektov, in Slovenija je poleg Mehike prejela edino mednarodno donacijo, ostalih 15 donacij pa je bilo podeljenih danskim projektom.

vi/apo/apo
© STA, 2010