Po Evropi še naprej težave v prometu zaradi snega

Berlin/Pariz/London, 20. decembra - Sneg in poledica v več evropskih državah tudi danes povzročata težave v cestnem in letalskem prometu. V Nemčiji je najhuje v zvezni deželi Severno Porenje-Vestfalija, v Franciji pa na območju Pariza in Normandije. O prometnem kaosu še naprej poročajo iz Velike Britanije, zamuja tudi vlak Eurostar, ki povezuje Pariz, Bruselj in London.

V Severnem Porenju-Vestfaliji so tovornjakom prepovedali vožnjo po avtocestah in nekaterih glavnih cestah. Zaradi vremena imajo številne težave tudi na večini nemških letališč.

Tudi na pariškem letališču Charles de Gaulle in železniški postaji Saint-Lazare so morali številni potniki noč preživeti v čakalnici. Do odpovedi poletov in zamud je prišlo tudi na bližnjem letališču Beauvais.

O težavah v prometu po izredno kaotičnem koncu tedna še naprej poročajo tudi iz Velike Britanije. Londonsko letališče Heathrow, ki je največje v Evropi, so danes sicer po enem dnevu in pol znova odprli, vendar pristojne oblasti opozarjajo, da bo zaradi sneženja še vedno prihajalo do zamud in odpovedi poletov.

mc/mlj/mc
© STA, 2010