Komisija DZ danes drugič o aferi Patria

Ljubljana, 20. decembra - Komisija, ki preiskuje afero Patria, bo danes nadaljevala s svojim delom, in razpravljala o nadaljnjem delu. Komisija se je prvič sestala v petek, ko so se njeni člani dogovorili, v kakšnem okviru bo potekala preiskava in na podlagi katerih dokazov. Zaslišati nameravajo od 12 do 15 prič, prvo pa bodo na zaslišanje vabili že takoj po novem letu.

Kot je v petek povedal predsednik komisije Zvonko Černač (SDS), nekaterim v vladajoči koaliciji sicer ni bilo najbolj po godu, da se ponovno sestanejo že danes, vendar Černač ocenjuje, da gre za eno najbolj resnih in pomembnih preiskovalnih komisij v zadnjem času in da bi bilo neodgovorno, da svojega dela ne bi opravili.

Poslanec Zares in tudi član preiskovalne komisije Tadej Slapnik je po končani seji v petek zapisal, da je prva seja potrdila njihova opozorila, da bo delo te komisije usmerjeno izključno v preusmerjanje pozornosti od bistvenih vprašanj in ključnih akterjev afere Patria.

Ustanovitev preiskovalne komisije so zahtevali poslanci SDS in SNS, ki so prepričani, da gre pri aferi za politično ozadje in politično režirano zgodbo.

ako/ako
© STA, 2010