Sneg povzroča po Evropi obilo težav

Rim/Frankfurt/Pariz/Zagreb/Podgorica, 18. decembra - Obilne snežne padavine so danes povzročile veliko težav predvsem v letalskem in cestnem prometu po Evropi. Letališča v Firencah in Podgorici ostajajo zaprta, v Frankfurtu pa je obtičalo na tisoče potnikov. Sneg povzroča velike težave na cestah v Franciji, na Hrvaškem in v Italiji, kjer sta zaradi zimskih razmer umrla dva človeka.

Romunija, Bukarešta.
Romunski vremenoslovci so opozarjali na sneg in močan veter na jugovzhodu države.
Foto: Xinhua/STA
Arhiv Xinhua/STA

Romunija, Bukarešta.
Romunski vremenoslovci so opozarjali na sneg in močan veter na jugovzhodu države.
Foto: Xinhua/STA
Arhiv Xinhua/STA

V Italiji je sneg in led povzročil kaos na cestah ter v železniškem in letalskem prometu. Na avtocesti pri Firencah je danes obtičalo več sto voznikov. Letališče v Firencah je zaprto.

Na letališču v Frankfurtu je davi obtičalo več tisoč potnikov, tem pa naj bi se po pričakovanjih pridružilo še okoli 2500 potnikov, ki so se morali že včeraj odpovedati potovanju.

O velikih težavah v prometu zaradi snega poročajo tudi iz severne in zahodne Francije. Zaradi prometnih nesreč je bilo davi zaprtih več avtocest.

Novozapadli sneg je povzročil velike težave v večjem delu Hrvaške, zlasti v cestnem prometu. V Liki je zapadlo okoli 30 centimetrov snega. V Črni gori je ponoči zapadlo 15 centimetrov snega.

sg/mc/mc
© STA, 2010