Stavka v ZD Celje se zaradi neuspešnih pogajanj nadaljuje v zaostreni obliki

Celje, 17. decembra - Stavkovni odbor zobozdravstvenih asistentk v javnih zobnih ambulantah v Zdravstvenem domu Celje se tudi danes z vodstvom doma ni uspel dogovoriti glede uvrstitve v 22. plačni razred. Zvonko Vukadinovič iz sindikata zdravstva je na današnji novinarski konferenci v Celju zato napovedal, da bodo stavko še dodatno zaostrili.

Kot je pojasnil Vukadinovič, je stavkovni odbor ZD Celje stavko, ki že traja deset dni, zaostril s tem, da zahtevajo izplačilo odprave tretje četrtine plačnih nesorazmerjih, hkrati pa so vodstvu doma ponudili, da sklenejo stavkovni sporazum v enakem besedilu kot v ZD Ilirska Bistrica ali ZD Ljubljana.

Vodstvo ZD Celje je stavkovnemu odboru ponudil v podpis sporazum, s katerim se stavka zamrzne do prejetja razlage vseh pristojnih odborov za razlago kolektivne pogodbe. V primeru neskladnosti pa je uprava doma predlagala postopek mediacije. Stavkovni odbor pa je zavrnil ponujeni sporazum, prav tako zahtevani minimum delovnega procesa in zaostril stavkovne zahteve.

lpc/mo
© STA, 2010