Policisti opozarjajo na previdno vožnjo ob močnejšem sneženju

Ljubljana, 17. decembra - Zaradi napovedanih snežnih padavin, nizkih temperatur in snežnih zametov policisti voznike opozarjajo, naj v takšnih razmerah vozijo še posebej previdno. Poleg previdnosti in večje pozornosti voznikov pa je za varno vožnjo zelo pomembno tudi, da so v cestnem prometu udeležena vozila tehnično brezhibna in predpisano opremljena.

V zimskih razmerah voznikom priporočajo rahlo in postopno zaviranje, z večkratnim pritiskom na stopalko. Prav tako policisti ne priporočajo sunkovitega spreminjanja smeri vožnje, saj lahko vsako tako ravnanje povzroči zanašanje vozila.

Da ne bi prihajalo do zastojev, naj se tovorna vozila ob močnem sneženju na cesto odpravijo le, če je nujno, ob tem pa naj dosledno spoštujejo cestnoprometno signalizacijo.

V avtomobil, pripravljen na zimsko vožnjo, spadata metlica in strgalo za čiščenje stekel. Pred vožnjo pa je potrebno tudi dobro očistiti vsa stekla in poskrbeti, da se z vozila ne bodo raztresali sneg, led, voda ali druge snovi, še opozarjajo policisti.

jaz/mo/mo
© STA, 2010