Zdravstveni dom Celje poziva stavkovni odbor k prekinitvi stavke

Celje, 16. decembra - Vodstvo Zdravstvenega doma Celje je danes stavkovni odbor zobozdravstvenih asistentk v javnih zobnih ambulantah v domu pozvalo k prekinitvi stavke. Ministrstvo za zdravje jim je namreč poslalo dopis, iz katerega je razvidno, da je uprava doma pri razvrščanju zdravstvenih tehnikov in medicinskih sester v zobozdravstvu ravnala skladno z zakonom.

Uprava doma tako ugotavlja, da stavkovni odbor nima zakonske podlage za stavko. Zato stavkovni odbor pozivajo, da vzpostavi normalne pogoje za zagotavljanje zobozdravstvene dejavnosti v domu, so sporočili iz celjskega zdravstvenega doma.

Pogajanja med vodstvom doma in stavkovnim odborom naj bi se nadaljevala jutri, ko je predvidena tudi novinarska konferenca stavkovnega odbora.

Zobozdravstvene asistentke v Zdravstvenem domu Celje zahtevajo, da vodstvo doma skladno s kolektivno pogodbo sistemizira delovno mesto zobozdravstvene asistentke in jih ustrezno razvrstijo v 22. plačni razred, kar je tri razrede več od zdajšnje uvrstitve na delovno mesto medicinske sestre.

lpc/miv
© STA, 2010