Assange bo ostal v priporu vsaj še eno noč

London/Stockholm, 15. decembra - Ustanovitelj spletne strani WikiLeaks Julian Assange bo v priporu v Londonu preživel še vsaj eno noč. Ponovno zaslišanje, na katerem bodo odločali glede pritožbe na odločitev o zavrnitvi varščine, bo jutri, so danes sporočili s sodišča.

Velika Britanija, London.
Ustanovitelj spletne strani Wikileaks Julian Assange.
Foto: Tanjug/STA

Velika Britanija, London.
Ustanovitelj spletne strani Wikileaks Julian Assange.
Foto: Tanjug/STA

Sodišče v Londonu je včeraj Assangeu, ki so ga pred dobrim tednom dni aretirali v Veliki Britaniji zaradi suma posilstva na Švedskem, sicer že odobrilo varščino v višini 235.000 evrov, vendar pa so se švedski tožilci na odločitev pritožili.

Assangeov odvetnik Mark Stephens pa se je danes pritožil nad tem, kako v zaporu ravnajo z njegovim klientom. Stephens je dejal, da mu oblasti ne dopuščajo stikov z Assangeom.

Stephens je obenem zanikal navedbe, da bi Assange lahko pobegnil. Pojasnil je, da je eden izmed pogojev izpustitve proti varščini tudi to, da bi Assange nosil sledilno elektronsko zapestnico.

Spletna stran švedskega tožilstva pa je bila ponoči ponovno tarča hekerskega napada. Gre že za drugi tovrstni napad v zadnjem tednu.

vz/mlj/mlj
© STA, 2010