Na Univerzi v Mariboru končna bitka za novega rektorja

Maribor, 15. decembra - Na Univerzi v Mariboru bo danes potekal drugi krog volitev za novega rektorja. Za položaj se bosta potegovala prorektor za mednarodno in meduniverzitetno sodelovanje Marko Marhl in Danijel Rebolj s fakultete za gradbeništvo. V prvem krogu volitev ju je ločilo le devet glasov, kar pomeni, da bo tekma tesna.

Redni profesor za področje gradbene in prometne informatike Rebolj velja za najostrejšega kritika sedanjega stanja na univerzi. Marhl, ki na pedagoški fakulteti ter fakulteti za naravoslovje in matematiko poučuje fiziko, pa velja za neke vrste nadaljevanje sedanje usmeritve univerze. Podprl ga je tudi študentski svet univerze, a je Rebolj prepričan, da so bili študenti elektorji zmanipulirani.

Tako kot pred tednom dni bo tudi danes lahko svoj glas oddalo 1239 oseb. Petino glasov predstavljajo študenti, ostalo pa pedagoški kader univerze.

Volišča bodo odprta od 10. do 16. ure, neuradni rezultati pa naj bi bili znani po 19. uri. Novi rektor bo položaj zasedel 5. maja.

ase/apo
© STA, 2010