Svojo varno hišo bodo dobili tudi študenti

Ljubljana, 19. decembra - Z začetkom prihodnjega leta se bo v Sloveniji odprla prva študentska hiša v Sloveniji. Študentska hiša SRCe je zamišljena kot varna hiša za študente, torej prostor, kamor se bodo lahko zatekli študentje, ki so se zaradi različnih življenjskih okoliščin ali pomanjkanja finančnih sredstev znašli v stiski.

Varna hiša za študente bo odprla svoja vrata na Židovski stezi 6 v središču Ljubljane. Namenjena bo študentom, ki imajo posebne potrebe, so žrtve nasilja, se znajdejo v nepredvidenih socialnih stiskah, izgubijo podporo družine, izgubijo status študenta in posledično pravico do subvencioniranega bivanja.

V času bivanja v študentski hiši bodo študentom v stiski ponudili celostno podporo na poti k ponovni vzpostavitvi življenjskih pogojev, ki posamezniku zagotavljajo samostojnost, srečo in lasten prihodek. Tako bodo na voljo še pravno, socialno in psihološko svetovanje, individualna psihoterapija in podporna skupina za samopomoč, mediacija, spremstvo in karierno svetovanje.

ago/tz
© STA, 2010