Razprave o stanju v pravosodju na izredni seji DZ ta teden še ne bo

Ljubljana, 14. decembra - Razprave o stanju v pravosodju na izredni seji državnega zbora ta teden še ne bo, čeprav je kolegij predsednika državnega zbora Pavla Gantarja v ponedeljek za datum razprave določil to sredo. V državnem zboru so za STA pojasnili, da poslanci te točke ne morejo obravnavati, če prej o njej ne razpravlja odbor za notranjo politiko.

Ljubljana.
Predsednik odbora DZ za notranjo politiko, javno upravo in pravosodje Vinko Gorenak.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Odbor bi torej moral razpravo opraviti do srede do 15. ure, vendar pa po navedbah predsednika odbora Vinka Gorenaka iz SDS do te ure v državnem zboru - razen v nočnem času - ni prostih terminov. Gorenak zato meni, da Gantar izsiljuje pozno nočno sejo odbora in prikritje javne obravnave te problematike.

Ker so na ta način po njegovih navedbah zasedeni prav vsi termini do vključno prihodnjega ponedeljka, je sejo odbora sklical za prihodnji torek. Izredno sejo državnega zbora je tako pričakovati najhitreje sredi prihodnjega tedna.

Zahtevo za izredno sejo o stanju v pravosodju so sicer zahtevali poslanci SDS in SNS ter nepovezani poslanec Andrej Magajna.

pa/apo
© STA, 2010