Pokljuka znova gosti najboljše biatlonce sveta

Ljubljana, 14. decembra - Pokljuka bo od jutri pa do 19. decembra gostila tekme svetovnega pokala v biatlonu. Prijavljenih je 120 tekmovalk, 173 tekmovalcev iz 32 držav, slovenske biatlonke in biatlonci, ki so letos v zelo dobri formi, pa napovedujejo visoka mesta.

Pokljuka.
Biatlonec Jakov Fak.
Foto: Nebojša Tejić/STA
Arhiv STA

Kanada, Whistler.
Slovenski biatlonec Klemen Bauer.
Foto: Stanko Gruden/STA

Ljubljana.
Trener biatloncev Uroš Velepec.
Foto: Stanko Gruden/STA
Arhiv STA

Jutri bosta na programu oba uradna treninga in ob 18. uri žreb štartnih številk. V četrtek bo ob 10.30 tekma na 20 km za moške in ob 14.15 za ženske na 15 km. V petek je prost dan, namenjen treningom, v soboto bo ob 11.15 sprint za moške in ob 14. uri za ženske, v nedeljo pa ob 12.15 tekma mešanih štafet.

V slovenskem taboru napovedujejo tudi boj za stopničke, prireditelji pa pravijo, da je tekmovališče v celoti pripravljeno na svetovni pokal. Stadion na Pokljuki sprejme med pet in šest tisoč gledalcev, organizatorji pa pričakujejo večjo udeležbo od prejšnjih let tudi zaradi veliko boljših tekmovalnih dosežkov slovenske ekipe. Avtobusni prevoz bo organiziran z Bleda, za osebna vozila pa bo nekaj parkirišč na voljo ob cesti iz Rudnega polja.

lr/jz/lr
© STA, 2010