Na Koroškem kar nekaj obetov za izplačilo božičnic in 13. plač

Slovenj Gradec, 13. decembra - Stanje na trgu dela na Koroškem se je v zadnjem letu dni po stečaju nekaterih Preventovih in drugih družb zelo poslabšalo. Kot poudarja sekretar svobodnega sindikata za Koroško Lojze Raško, se je število brezposelnih povečalo za okoli 800, vendar pa prihodnje leto pričakuje umiritev razmer.

Slovenj Gradec, prostori sindikata.
Novinarska konferenca sekretarja koroške območne organizacije Zveze svobodnih sindikatov Slovenije (ZSSS) Lojzeta Raška o razmerah na koroškem trgu dela in obetih glede izplačil božičnic in 13. plač.
Sekretar koroške območne organizacije ZSSS Lojze Raško.
Foto: Vesna Pušnik Brezovnik/STA

Kot pozitivne je na današnji novinarski konferenci izpostavil obete za izplačilo božičnic in 13. plače. Letos tako bolje kaže kot zadnji dve leti, saj bodo delavce ob koncu leta nagrajevali v več podjetjih. Med drugim se bo po podatkih sindikata to zgodilo v slovenjgraških podjetjih Kopur, Johnson Controls NTU, Uteksol in v Koroški kmetijsko gozdarski zadrugi.

Prav tako bodo delavce nagrajevali v podjetjih na območju nekdanje železarne Ravne, najvišje zneske pa bodo po podatkih sindikata prejeli zaposleni v podjetjih Tus KO-SI, Purotehnika in podjetjih v skupini Tab Mežica. Zneski se gibljejo od 200 do 1000 evrov.

vpu/bdo/bdo
© STA, 2010