Tožilstvo naj bi v zvezi z afero bulmastifi zavrglo večino ovadb

Ljubljana, 13. decembra - Ljubljansko okrožno tožilstvo je v zvezi z afero bulmastifi zavrglo kazenske ovadbe zoper nekdanjega ministra za kmetijstvo Milana Pogačnika, nekdanjo državno sekretarko na tem ministrstvu Sonjo Bukovec, direktorico veterinarske uprave Vido Čadonič Špelič ter pravnika na kmetijskem ministrstvu Romana Pečkaja in Tanjo Hofman, poročajo mediji.

Ovadbe sta zaradi postopka vračanja treh psov vložili tako policijska uprava Ljubljana kot komisija za preprečevanje korupcije. Omenjeni peterici so očitali zlorabo uradnega položaja ali uradnih pravic oziroma nevestno delo v službi.

Obenem pa naj bi se tožilstvo še vedno ukvarjalo s kinologoma Alenko Černe in Rajkom Rotnerjem ter odvetnikom pokojnega Saše Baričeviča Mirom Senico. Kinologa sta v zavetišču Gmajnice pregledala bulmastife ter enemu od njih tudi podelila vzrejno dovolilnico za plemenjaka. Sedaj ju sumijo ponarejanja listin, medtem ko naj bi Senica podal krivo ovadbo, najverjetneje zoper veterinarskega inšpektorja Uroša Andrenška.

szo/pa/pa
© STA, 2010