SLS: Volivci zavrnili novi zakon o RTVS, ker je slab in škodljiv

Ljubljana, 12. decembra - V SLS pozdravljajo današnjo odločitev volivk in volivcev, ki so po njihovem mnenju povedali, da je novi zakon o RTVS slab in škodljiv. Glede nizke udeležbe pa podpredsednica SLS Olga Franca meni, da je bil današnji referendum nepotreben in da bi morali politično energijo usmeriti v ključne izzive trenutnega časa.

V SLS pozdravljajo današnjo odločitev volivk in volivcev, ki so kljub temu, da jim je bil ta referendum povsem odveč in nepotreben, povedali tudi, da je novi zakon o RTVS slab in škodljiv. Prav tako so, po mnenju SLS, volivci povedali, da ne dovolijo, da bi vladajoča politika lahko privatizirala RTV in prek nove hibridno eksperimentalne organizacijske oblike izvajala politično propagando v svojo ozko korist.

Današnja izjemno nizka volilna udeležba na referendumu potrjuje, da je bil referendum v tem trenutku nepotreben, saj bi bilo treba politično energijo, ki jo je terjal referendum, raje usmeriti v ključne izzive trenutnega časa, pravi podpredsednica SLS.

apo/db/apo
© STA, 2010