Danes referendum o RTVS

Ljubljana, 12. decembra - Volivke in volivci bodo danes na referendumu odločali o usodi zakona o Radioteleviziji Slovenija (RTVS). Ob 7. uri se bo po državi odprlo več kot več kot 3400 volišč, na katerih bo 1,7 milijona volilnih upravičencev lahko oddalo svoj glas.

Referendumsko vprašanje na glasovnici se bo glasilo: "Ali ste za to, da se uveljavi zakon o Radioteleviziji Slovenija, ki ga je sprejel državni zbor na seji dne 20. oktobra 2010?"

Vse do konca glasovanja ob 19. uri še vedno velja volilni molk, ko je prepovedana vsakršno prepričevanje ali nagovarjanje volivk in volivcev z namenom pridobivanja volilnih glasov.

Na ministrstvu za notranje zadeve deluje dežurna služba, kamor lahko državljani sporočajo podatke o domnevnih kršitvah volilnega molka. Do 7. ure zjutraj je domnevne kršitve molka mogoče sporočiti operativno-komunikacijskemu centru Generalne policijske uprave na telefonsko številko 080 12 00.

Od 7. ure do zaprtja volišč pa bo prijave na telefonski številki 080 21 13 sprejemala dežurna služba inšpektorata za notranje zadeve.

mo/jb
© STA, 2010