Hrvaški policisti pri iskanju Sanaderja sodelujejo s kolegi iz Slovenije, Avstrije in Nemčije

Zagreb, 10. decembra - Hrvaški notranji minister Tomislav Karamarko je danes v Zagrebu povedal, da hrvaška policija "približno ve", kje se nahaja bivši premier Ivo Sanader. Kot je dodal, hrvaški policisti intenzivno sodelujejo s kolegi iz Slovenije, Avstrije in Nemčije.

Hrvaška, Zagreb.
Arhivska fotografija Tomislava Merčepa iz leta 2006.
Foto: Hina/STA

Hrvaška, Zagreb.
Objava tiralice za bivšim hrvaškim predsednikom vlade Ivom Sanaderjem na strani hrvaškega ministrstva za notranje zadeve.
Foto: Hina/STA

Poudaril je, da so morali za Sanaderjem razpisati mednarodno tiralico, saj niso mogli zgolj čakati, kako se bo razvila situacija, in ugibati, ali je Sanader morda le na službeni poti in se bo vrnil sam.

Ponovil je še, da policija ni imela nobene zakonske podlage, da bi včeraj dopoldne preprečila odhod Sanaderja iz države preko mejnega prehoda Obrežje s Slovenijo.

Sanader je državo sicer zapustil včeraj dopoldne, potem ko se je izvedelo, da je državno tožilstvo zanj zahtevalo odvzem poslanske imunitete. Policija je nato danes za njim razpisala mednarodno tiralico, saj mu je sabor včeraj pozno popoldan imuniteto odvzel.

jav/gi/jav
© STA, 2010