Hrvaška obvestila slovensko policijo o razpisu tiralice za Sanaderja

Ljubljana, 10. decembra - Hrvaška policija je danes slovensko policijo obvestila o razpisu mednarodne tiralice za bivšim hrvaškim premierom Ivom Sanaderjem in na tej podlagi iskanje poteka tudi v Sloveniji, je za STA povedala tiskovna predstavnica slovenske policije Vesna Drole. Več od tega ni mogla povedati, glede na to, da se je to zgodilo pred kratkim.

Hrvaška, Zagreb.
Objava tiralice za bivšim hrvaškim predsednikom vlade Ivom Sanaderjem na strani hrvaškega ministrstva za notranje zadeve.
Foto: Hina/STA

O tem, ali se bivši hrvaški premier in sedanji poslanec Sanader morda nahaja v Sloveniji, pa ni želela govoriti. Ob raznih medijskih ugibanjih, da je morda že v Avstriji, v Londonu ali na poti v ZDA, je namreč uradno znano le, da je Sanader včeraj ob 11. uri vstopil v Slovenijo na mejnem prehodu Obrežje. To je storil, še preden mu je sabor na zahtevo državnega tožilstva odvzel poslansko imuniteto.

Hrvaška je Slovenijo obvestila o razpisu mednarodne tiralice, potem ko jo je hrvaško notranje ministrstvo davi objavilo na svoji spletni strani. Sanaderja iščejo zaradi združevanja z namenom storitve kaznivega dejanja ter zlorabe položaja in pooblastil.

vr/sk/sk
© STA, 2010