Hrvaška izdala mednarodno tiralico za Sanaderjem

Zagreb, 10. decembra - Hrvaško notranje ministrstvo je davi na svoji spletni strani objavilo mednarodno tiralico za bivšim predsednikom vlade Ivom Sanaderjem, ki je včeraj zapustil Hrvaško, potem ko mu je sabor na zahtevo državnega tožilstva odvzel poslansko imuniteto. Hrvaški mediji tudi poročajo, da je policija davi začela preiskavo Sanaderjeve hiše v Zagrebu.

Hrvaška, Zagreb.
Objava tiralice za bivšim hrvaškim predsednikom vlade Ivom Sanaderjem na strani hrvaškega ministrstva za notranje zadeve.
Foto: Hina/STA

Poleg Sanaderjevih osebnih podatkov, kot je letnica rojstva 1953, so v tiralici zapisali, da govori tudi angleško, nemško in italijansko ter da je storil kaznivo dejanje združevanja z namenom storitve kaznivega dejanja ter zlorabe položaja in pooblastil.

Na Hrvaškem še vedno ugibajo, kje se skriva Sanader, ki je včeraj okoli 11. ure vstopil v Slovenijo na mejnem prehodu Obrežje. Mediji so poročali, da se je zvečer oglasil svojemu odvetniku in mu sporočil, da ni pobegnil, temveč je na načrtovani službeni poti. Dodal je, da se bo vrnil v treh ali štirih dneh.

Sanaderjev znanec Božo Dimnik iz Društva slovensko-hrvaškega prijateljstva, ki je bivšega hrvaškega premiera po naključju srečal pri Brniku, pa je povedal drugače, poroča Jutarnji list. Sanader naj bi mu dejal, da se najverjetneje ne bo več vrnil.

sk/gi/np
© STA, 2010