Poslanci Zares novega vodje poslanske skupine še niso izbrali

Ljubljana, 8. decembra - Poslanci Zares se danes na sestanku v DZ niso uspeli poenotiti, kdo bo po odstopu Cvete Zalokar Oražem prevzel vodstvo poslanske skupine. Izbrati želijo človeka, s katerim bodo vsi zadovoljni, je dejal namestnik vodje Franci Kek.

Ljubljana.
Namestnik vodje poslanske skupine Zares Franci Kek.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Danes niso izpostavljali nobenega od poslancev, kljub različnim špekulacijam pa je, pravi Kek, kandidatov sedem. Pogovore o tem bodo nadaljevali v četrtek prihodnji teden. Dotlej bo na čelu poslanske skupine ostala Zalokar Oražmova.

Ta je dejala, da je njen odstop neizbežen, medtem ko so jo kritike prvaka Zares Gregorja Golobiča na račun vodenja poslanske skupine presenetile. Ocenjuje namreč, da so delali dobro.

Presenetilo jo je tudi povezovanje dela v poslanski skupini z njenimi pomisleki glede dela v stranki in zadevami, ki pretresajo Zares. Med temi izstopajo nesoglasja glede Teš 6. Zalokar Oražmova tako upa, da ji bo omogočeno korektno in samostojno delo v DZ.

Pozivov k konvenciji stranke ne komentira. Odslej se namreč ne bo neposredno vključevala v strankarske odločitve, je še dejala.

tvr/ako
© STA, 2010