Smučarji pričakujejo boljše nastope na evropskih tleh

Ljubljana, 8. decembra - Po koncu severnoameriške turneje se bo karavana svetovnega pokala alpskih smučark in smučarjev znova preselila v Evropo, kjer se reprezentanti nadejajo veliko boljših rezultatov. Moška ekipa za tehnični disciplini bo s tekmami nadaljevala v Val d'Iseru, alpske smučarke pa naslednje preizkušnje čakajo v St. Moritzu.

Ljubljana.
Strokovni vodja alpskih disciplin Miha Verdnik.
Foto: Nebojša Tejić/STA

Ženska ekipa za sobotni superveleslalom je že postavljena. Maruša Ferk, ki se je poškodovala na nedeljskem superveleslalomu v Lake Louisu, bo lahko startala že na sobotnem superveleslalomu v St. Moritzu. Tam bosta tudi Tina Maze in Tina Robnik. V nedeljo bo v St. Moritzu veleslalom, na katerem pa Ferkova ne bo nastopila.

Prav tako je že znana ekipa za moški tekmi v Val d'Iseru. Ta se bo proti Franciji odpravila v četrtek. V Val d'Iseru bo v soboto na sporedu veleslalom. Trener Pavli Čebulj bo priložnost ponudil Alešu Gorzi, Janezu Jazbecu, Mihi Kürnerju, na nedeljskem slalomu pa bodo startali Mitja Valenčič, Bernard Vajdič, Mitja Dragšič, Matic Skube in Kürner.

Specialiste za hitre discipline pa prvi preizkušnji na evropskih tleh čakata v Val Gardeni, kjer bosta 17. in 18. decembra na sporedu superveleslalom in smuk.

am/ag/am
© STA, 2010