V drugi krog za rektorja mariborske univerze Marhl in Rebolj

Maribor, 8. decembra - Na prvem krogu volitev za novega rektorja Univerze v Mariboru sta največ glasov prejela prorektor za mednarodno in meduniverzitetno sodelovanje Marko Marhl in Danijel Rebolj s fakultete za gradbeništvo. Končnega zmagovalca bo dal drugi krog, ki je napovedan za 15. december.

Prvouvrščena loči le devet glasov. Kot je sinoči po preštetju oddanih glasovnic sporočil predsednik volilne komisije Šime Ivajnko, je za Marhla glasovalo 372 oziroma 34,8 odstotka vseh, ki so se udeležili volitev, za Rebolja pa 363 oziroma 34 odstotkov.

Na tretje mesto se je uvrstil dekan fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Igor Tičar z 18,2 odstotka glasov. Na četrtem mestu je dekan fakultete za kmetijstvo in biosistemske vede Jernej Turk z 8,6 odstotka podpore, Dušan Radonjič z ekonomsko-poslovne fakultete pa je zbral le 4,4 odstotka.

Volitev se je udeležilo 86,8 odstotka volilnih upravičencev. Volilni rezultati bodo uradni s potrditvijo na petkovi izredni seji senata univerze.

ase/apo
© STA, 2010