Poslanci Zares bodo izbrali novega vodjo

Ljubljana, 8. decembra - Poslanci Zares bodo potem, ko je minuli teden s čela poslanske skupine odstopila Cveta Zalokar Oražem, danes izbrali novega vodjo. Včeraj sicer še niso želeli izpostaviti nobenega od poslancev, ki bi utegnil prevzeti krmilo. Franci Kek je za STA dejal, da je še vse odprto.

V Zares je namreč po številnih nesoglasjih dokončno završalo zaradi projekta Teš 6. Zalokar Oražmova je od vrha stranke zahtevala odgovore glede kadrovskih menjav v Termoelektrarni Šoštanj, ki so bile po njenem neargumentirane. Z odgovori je pogojevala svojo nadaljnjo politično pot.

Toda pri podpori projektu je v poslanski skupini ostala osamljena, nekateri poslanci so od nje zahtevali pojasnitev razlogov za to. Prvak Zares Gregor Golobič pa je minulo sredo pred vrhom stranke dejal, da že dalj časa zadržuje poslance, ki so nezadovoljni z delom poslanske skupine. Zalokar Oražmova je po vrhu stranke odstopila.

Franco Juri je sicer prepričan, da Zares potrebuje nove obraze in mora čim prej priti do konvencije. Zalokar Oražmova pa pozivov k odstopu Golobiča ni želela komentirati.

tvr/apo
© STA, 2010