Kocijančič in Krajnc za predsednika OKS

Ljubljana, 7. decembra - Današnja volilna skupščina Olimpijskega komiteja Slovenije (OKS) v Ljubljani bo postregla z dvema kandidatoma za predsednika. Kandidata sta Janez Kocijančič, ki slovensko olimpijsko gibanje vodi od njegove ustanovitve pred 19 leti, in predsednik Vaterpolske zveze Slovenije (VZS) Milan Krajnc.

Med dvema kandidatoma za predsednika je veliko bolj znan 69-letni Kocijančič, pravnik, politik, gospodarstvenik in nekdanji poslanec v slovenskem parlamentu. Je tudi član izvršnega odbora Evropskih olimpijskih komitejev (EOC), v začetku junija letos pa je bil v turški Antalyi soglasno izvoljen za enega od štirih podpredsednikov Mednarodne smučarske zveze (Fis). Za predsednika ga je predlagala Smučarska zveza Slovenije (SZS).

Petintridesetletnega Krajnca, diplomiranega psihoterapevta in kriznega svetovalca, so za predsednika VZS izvolili letos in pred tem ni imel nobene funkcije v športu. Po njegovih besedah je devet let treniral ples in osem let atletiko. Po športni poti je bil kondicijski trener teniških igralcev na Ptuju in štiri leta psiholog v ekipnih športih.

jz/zza
© STA, 2010