Novakova in Lamut gimnastična prvaka Slovenije

Ruše, 4. decembra - Fiona Novak (Zelena jama) in Andraž Lamut (ŠD Ruše) sta danes na gimnastičnem državnem prvenstvu v Rušah osvojila naslova mnogobojskih prvakov. Ob Novakovi sta se na stopničkah zvrstili še Ivana Kamnikar (GIB Šiška) in Tina Ribič (Studenci), med telovadci pa sta srebro in bron osvojila telovadca mariborskega Centra Primož Mavrič in Jernej Domanjko.

Kranj.
Fiona Novak, gimnastika.
Foto: Daniel Novakovič/STA
Arhiv STA

Novakova je naslovu mnogobojske državne prvakinje dodala še tri na posameznih orodjih; najboljša je bila tudi na dvovišinski bradlji, gredi in parterju, na preskoku pa je naslov prvakinje osvojila Alenka Dolničar (GIB Šiška).

Med telovadci je bil na parterju najboljši Lamut, na konju je zmagal Anže Remic (Partizan Vič), na krogih njegov klubski kolega Matic Pečan, Tine Rauter (Ruše) je zmagal na preskoku, na bradlji je še tretji naslov prvenstva osvojil Lamut, na drogu pa je svoj drugi naslov dneva osvojil Pečan.

V moški konkurenci so zadnjo tekmo izpustili vsi članski A-reprezentanti; Mitja Petkovšek, Aljaž Pegan in Sašo Bertoncelj so jo sklenili prejšnji mesec, ko so vsi trije na stopničkah v skupni razvrstitvi uspešno kronali mednarodno sezono 2010.

zza/lr/zza
© STA, 2010